Vår historia

Åkersberga Växtförsäljnings grundare Niklas Axelsson kom i kontakt med trädgård för första gången som tolvåring då han praoade och jobbade extra på en handelsträdgård. Sedan gjorde han en avstickare, utbildade sig till möbelsnickare och jobbade inom hantverk och inredning under några år. Senare hittade han tillbaka till trädgård igen, och Niklas startade sin första växtförsäljning 1987 på en parkeringsplats i Rotebro.

1989 flyttades verksamheten till nya lokaler i Båtstorp i Österåker och kreativiteten flödade på den större ytan. Här hittade Niklas och hans personal nya sätt att jobba och blev kända för sitt breda utbud och sina kunniga trädgårdsmästare. Snart blev dock ytan på 2400 m2, som först upplevdes som rymlig, till en begränsning och Niklas hittade så småningom ett nytt hem för verksamheten.

I och med flytten från Båtstorp till de 14 000 m2 i Stora Säby, beskriver Niklas att de gick från att vara en ”lokal växtförsäljning” till att bli ”ett trädgårdscentrum” i norrort med ett stort utbud av upplevelser. Ytan gav nya möjligheter, och i dag ryms även en inredningsbutik samt café och restaurang inom verksamhetens ramar.

Här upplever besökarna med alla sinnen. Niklas beskriver att han har skapat sin egen lekplats där han kan bjuda på en härlig blandning av alla sina intressen. Allt från trädgård och vackra saker till mat och musik. Det finns alltid en anledning att komma hit!