Trädgårdsavdelningen

Perenner

Under säsong samsas här 600-700 sorters perenner från noggrant utvalda odlare.
Vi har tagit fram ett sortiment där vi blandar våra egna och kundens favoriter för att kunna
erbjuda växter för alla stilar, lägen och förhållanden. Ta hjälp av våra kunniga trädgårdsmästare
och skapa dig en unik och vacker perenn rabatt.

Kryddväxter

Vi jobbar med en av Sveriges bredaste kryddodlare och har därför ett stort, spännande sortiment som både rymmer de klassiska kryddorna men även lite annorlunda varianter.

Man kan frossa i flertalet sorter timjan, uppstammade Rosmarin och Salvia. Vi har myntor av alla dess slag som går att få tag på, däribland den marockanska myntan man använder i mojito och jordgubbsmynta.

Eller varför inte prova på nyheten Oregano 'hot n spicy' - en hetare variant än orginalet.
För den som söker något annorlunda har vi självklart även sparris, jord- och kronärtkocka.

Frukt och Bär

Frukt och bär - ett av de sortiment vi är stoltast över. Här kan vi erbjuda ett brett och bra sortiment som även är härdigt i våra trakter. Vi ligger i framkant vad det gäller nyheter inom hallon, krusbär och jordgubbar.

Även bland fruktträden håller vi oss uppdaterade. Här har vi alla klassiker men även de senaste årens nyheter. Bland plommon har vi de tio vanligaste och dessa är som de övriga träden anpassade för vårat klimat.
I övrigt har vi både sur och sötkörsbär, persika och päron.

Ett annat bärsortiment som vi är stolta över är rabaraber där vi har hela sju spännande sorter. Vi har också sådant som många inte vet om att man kan odla i sin trädgård - Havtorn, gojibär, tranbär, minikiwi, vindruvor.

Prydnadsträd

Ska du köpa dig ett träd så har du kommit rätt, vi har ett av Stockholms största sortiment. Inte bara ett stort sortiment utan även stora volymer av varje enskild sort, något som skiljer oss från andra handelsträdgårdar.

Hos oss hittar du både sk. alléträd, det vill säga Rönn, Lönn, Bok, Pil, Ek och Poppel men även ett stort utbud av prydnadsträd - alltså alla körsbär, prydnadsapel, stamsyrener samt ett brett sortiment för krukplantering. Med andra ord ett sortiment som passar både den store odlaren, liksom den med den stora trädgården.

Rosor

Våra rosor är också ett av de områden vi är riktigt stolta över. Detta beror framförallt på att vi har möjligheten att jobba med nordens ledande rosodlare och har, under högsäsong, tillgång till 200 sorters rosor. Marktäckande, rabatt-, kläng-, busk- och Austinrosor.

Vi ligger alltid i framkant med nyheter och har möjligheten att få reda på nya rosförädlingar direkt då de lämnar rosodlaren.

Barrväxter och Rhododendron

Uppe i trädgårdens övre slänt hittar du barrväxter och rhododenron. Barrväxterna varierar efter säsong och popularitet men i standardsortimentet hittar du alltid uppemot 200 sorters rhododenron.
Vi har även en hel del solitärer både stora och små.